.

Cristian Dan Paşca:  ,,Piaţa agroalimentară din Câmpeni trebuie redeschisă, cu respectarea tuturor regulilor impuse pentru a limita răspândirea noului Coronavirus”

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea conducerii administraţiei publice locale din Câmpeni, a luat decizia de a suspenda activitatea în Piaţa agroalimentară din oraş.

Cristian Dan Paşca consideră această măsură mult prea drastică, acum când oamenii au nevoie să fie sprijiniţi de autorităţi.

,,Am văzut cu toţii mesajul transmis de ministrul Agriculturii, Adrian Oros: piețele agroalimentare trebuie să rămână deschise respectând procedurile şi măsurile de siguranţă din supermarketuri. Producătorii români, inclusiv cei din Câmpeni trebuie să aibă unde să-şi vândă marfa. Mai mult, eu cred că localnicii din Câmpeni trebuie să aibă de unde să-şi cumpere legume, fructe proaspete şi alte produse necesare traiului zilnic”, spune Cristian Dan Paşca.

Cristian Dan Paşca crede că actualul primar ar trebui să îşi asume anumite responsabilităţi în această perioadă dificilă pentru noi toţi.

,,Eu cred că luând anumite măsuri: dezinfecţia zilnică a spaţiului pieţei, a meselor, asigurarea de măşti şi mănuşi de protecţie pentru comercianţi, precum şi asigurarea celorlalte măsuri de prevenţie impuse în această perioadă pentru a limita răspândirea virusului COVID-19, Piaţa din Câmpeni ar putea funcţiona la fel ca şi cele din alte oraşe ale ţării”, este de părere Cristian Dan Paşca.

În contextual actual, oamenii înţeleg că piaţa nu este un spaţiu de socializare, ci un loc de unde îţi cumperi ce ai nevoie şi mergi acasă. De asemenea, oamenii pot fi îndrumaţi să intre în număr cât mai mic în zona tarabelor şi să iasă prin partea opusă.

,,Cred că actualul primar ar putea, cu sprijinul asistenţilor comunitari, să măsoare zilnic temperatura corporală a comercianţilor la intrarea lor în Piaţă, înainte de a-şi expune marfa. De asemenea, produsele să fie expuse strict pe mese, acoperite cu folie transparentă. Într-un cuvânt, se pot lua măsuri pentru ca localnicii şi comercianţii să fie cât mai în siguranţă. Îl asigur de tot sprijinul meu pe primarul Ioan Călin Andreş. Nu este momentul unor dispute şi orgolii politice, ci momentul în care să fim uniţi pentru binele locuitorilor oraşului nostru. Sunt un om pe care se poate baza.  Împreună putem trece peste această încercare. Sper să putem avea un dialog civilizat şi constructiv pentru a proteja împreună şi a găsi cele mai bune soluţii pentru sănătatea celor dragi, a locuitorilor oraşului Câmpeni, a noastră a tuturor. Este o mână de ajutor întinsă în calitate de locuitor al oraşului nu de politician”, este mesajul transmis de Cristian Dan Paşca.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate