.

Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici, decernată Părintelui Petru Costa

În prima zi a Anului Nou 2020, miercuri, 1 ianuarie, când în Biserica Ortodoxă se prăznuiește Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a rostit și cuvântul de învățătură, despre importanța prezenței la slujbele Bisericii, deoarece Cel ce vrea să-L întâlnească pe Dumnezeu trebuie să meargă pe cărarea pe care au mers sfinții și drepții dinaintea noastră, iar această cărare este luminată și arătată de către Biserică. În încheierea cuvântului, arhipăstorul hunedorean le-a urat celor prezenți „La mulți ani!” cu multe împliniri duhovnicești.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici Părintelui Petru Costa, Protopopul Devei, pentru activitatea desfășurată, atât în plan pastoral-misionar, cât și administrativ.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate