.

Definitivat 2020: Candidații trebuie să depună cerere de recunoaștere sau echivalare a inspecției până pe 22 mai

Candidații la examenul național de Definitivat 2020 trebuie să depună cerere de recunoaștere sau echivalare a inspecției până pe 22 mai.

Potrivit indicațiilor din adresă, portofoloul profesional personal va fi trimis pe email către inspectorii de specialitate sau metodiști și către directorii școlilor. Termenul de evaluarea a portofoliilor este 29 mai, se mai arată în documentul care poate fi citit integral la finalul articolului.

”Pentru candidați înscriși la examenul național de definitivare învățământ sesiunea 2020, care nu au susținut nici o inspecție de definitivat în anul școlar 2019-2020:

  • conform art 38 din OG 70 / 2020 pentru anul școlar 2019-2020 cadrelor didactice care susțin examenul pentru definitivare învățământ li se recunoaște nota obținută la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat.
  • candidații aflați în această situație, vor depune la sediul ISMB, cererea de recunoaștere/echivalare a inspecției până la data de 22 mai 2020 și vor pregăti portofoliul profesional personal în vederea evaluării acestuia, conform grilei de evaluare prevăzute în Anexa 4 din OMEN 5211/2018
  • Pentru candidații înscriși la examenul național de definitivare învățământ sesiunea 2020, care au efectuat cel puțin o inspecție specială la clasă în anul școlar 2019-2020:
    • evaluarea portofoliului profesional personal se realizează electronic conform grilei de evaluare prevăzute în anexa 4 OMEN 5211/2018;
    • candidații vor transmite scanat într-un singur document format PDF, respectând ordinea acestora din grilă, electronic, prin e-mail, inspectorului școlar de specialitate/metodist și directorului unității de învățământ.
    • Denumire document: nume_prenume_unitatea de învățământ”

    Reamintim că metodologia și calendarul pentru Definitivat 2020 nu sunt încă publicate în Monitorul Oficial, dar ele au fost discutate în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei de Dialog Social de la minister./www.edupedu.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate