Deva: 90 de profesori la examenul de definitivat

Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, a avut loc la Deva, în această săptămână.

La nivelul județului Hunedoara, din cei 100 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 90 de candidați. Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 6 candidați au decis să se retragă din motive personale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 84 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.