.

DevaFrumoasă sau visul unei iluzii electorale !

Mesajul mai multor panouri din Deva te duce la gândul că într-adevăr  orașul de la Poalele Cetății ar putea deveni o oază de vis. E vremea alegerilor, în care se promite totul. Trecând dincolo de mesajul strict electoral, o scurtă trecere prin timp până la zi, ne scufundă într-un vis cenușiu.

De la un oraș frumos, aclamat în văzul tuturor, realitatea  este alta. Trei ani de domnie a Primarului Florin Oancea au înțepenit Deva într-o stare de profundă mizerie, gunoaie, de supradimensionare a  propriei camarile în Primărie și în unitățile din subordinea Consiliului Local. Devenit celebru cu șoferul trimis la examen în locul său, Florin Oancea a ajuns, cel mai probabil, conjunctural, la conducerea Primăriei Deva. După trei ani de mandat, Deva arată departe de a fi un oraș cu adevărat curat. Ca să găsești un loc de parcare este tot mai greu, amplasamentele cu containere sunt deplorabile în cele mai  multe zile, au dispărut acele containere  subterane care dădeau un aer orașului, locul acestora fiind luat de mizerie și imagini uneori de coșmar. În  schimb, Deva a fost zugrăvită în ieftin, în lumini colorate care încântă pe moment ochiul, dar sărăcesc considerabil bugetul local. Zeci de miliarde de lei vechi au fost aruncate pe luminile bisericilor din Deva – bisericile au  fost “penelizate” prin lumină galbenă-albastră, clădiri publice și   private au fost iluminate sub pretextul că atrag turiștii. În locul aleilor stradale s-au montat garduri cu flori, și cu rost, și fără rost. Amplasamentul din zona Statuii Decebal este dominat de zeci de ghivece cu flori exotice, care seamănă mai  degrabă cu niște ”struți”, dar, vezi Doamne, clientela politică trebuie  ajutată. Alte sute de milioane de lei vechi au fost … risipite pe bannere stradale care adăpostesc un amplasament lăsat în paragină imediat după 89,  sediul prefecturii. Ca să fie mereu în atenția opiniei publice, Florinel  al nostru a ,, pompat’’ miliarde de lei în presa obedientă, ca să-i creeze o imagine de top, de parcă devenii au mintea scurtă și nu au  creier să judece multe lucruri la rece.

Nu vom intra în zona creditelor pe care le are primăria, în structura cheltuielilor, cu un personal supradimensionat, care este plătit cu salarii frumoase. Nu vom aminti de structura transportului local decât în treacăt,  unde,  de la 800 milioane lei vechi s-a ajuns la peste trei miliarde, de abonamentele făcute cu rost și fără rost la toți elevii, tocmai pentru a rentabiliza o  firma supradimensionată cu clientela politică sau de cenzura diverselor opinii promovate pe Site-ul Primăriei, opinii ale devenilor care nu au convenit primarului etc.

Ne vom opri aici, întrucât  credem că în 27 septembrie devenii vor avea acea maturitate să aleagă un primar, care cu adevărat să construiască o DevăFrumoasă, fără partipriuri, pe principii transparente și nu pe interes de gașcă.

Readucerile aminte sunt deseori un  ,,mentor’’ de luat în seamă!

Cornel Poenar

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Simbolurile Devei si Hunedoarei

    Deva va incepe sa fie frumoasa cand va mai putea oferi ca reper si altceva decat Cetatea simbol al ocupatiei ungare ! Ca si Hunedoara care, dupa lichidarea Combinatului, nu mai are decat un reper: Castelul Huniazilor. Frumos, nu zic dar care aminteste de o epoca sinistra pentru romani. “Noroc” cu hotelul de neam prost al senatoarei PNL Carmen Eleonora Harau, fosta PZD-ista …) care ingroapa totul prin prostul gust dus pe culmi. Exact ce le trebuia iredentistilor ca sa demonstreze superioritate epocii imperiale !
    Bravos Carmen ! Bravos PNL !

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate