.

Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva și-a lansat propriul site!

Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă Deva și-a lansat propriul site – www.evp-deva.ro, din dorința de îmbunătățire a calității serviciilor oferite cetățenilor și dezvoltarea procedurilor de lucru în acord cu principiile transparenței și eficienței.

Portalul oferă toate informațiile cu privire la serviciile publice asigurate locuitorilor municipiului Deva și ai localităților aparținătoare, precum și cetățenilor din comunele arondate D.P.L.E.P.S.C. Deva (Cârjiți, Certeju de Sus, Brănișca, Hărău, Șoimuș și Vețel).

Totodată, pe www.evp-deva.ro sunt disponibile servicii online de programare pentru obținerea actelor de identitate, transcrierea actelor de stare civilă și oficierea căsătoriei civile.

Astfel, cetățenii care doresc obținerea unui act de identitate se pot programa online pentru depunerea documentelor necesare, accesând secțiunea ”Servicii rezervări online” – ”Rezervare acte de identitate”, unde au la dispoziție trei ghișee, în funcție de documentul solicitat (carte de identitate, carte de identitate provizorie sau viză de reședință).

Plata taxelor de eliberare a actului de identitate se poate efectua online, pe platforma www.ghiseul.ro sau la sediul Direcției Impozite și Taxe Locale Deva.

Accesul în sediul D.P.L.E.P.S.C. Deva, pentru depunerea documentelor necesare eliberării actului de identitate se face doar în ziua și la ora programării, ca urmare a măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Potrivit reprezentanților D.P.L.E.P.S.C. Deva, actele de identitate se eliberează în termen de 3 – 7 zile, în funcție de tipul documentului, cu excepția situațiilor în care sunt necesare verificări suplimentare prevăzute de lege. Termenul de 7 zile poate fi redus în cazuri temeinic justificate (motive medicale, susținerea de examene etc.).

Serviciile online de programare pentru obținerea actelor de identitate, transcrierea actelor de stare civilă și oficierea căsătoriei civile sunt disponile, în continuare, și pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Deva – www.primariadeva.ro, la secțiunea ”Servicii online”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate