.

Două sate din comuna Bistra au rețea nouă de alimentare cu apă

Este vorba despre satele Crețești și Lunca Largă unde nu exista până acum rețea de alimentare cu apă potabilă iar asigurarea necesarului de apă se făcea de către localnici din surse locale (fântâni, puțuri dispuse în curțile localnicilor etc).

Lucrările au fost finalizate și recepționate de către administrația publică locală.

,,Mă bucur că am reușit să finalizăm această investiție. Rețeaua de apă din cele două sate este alimentată din magistrala operatorului APA CTTA Alba. Infrastructura este prioritară pentru administrația locală din comuna Bistra. Vom extinde în continuare alimentarea cu apă în comuna noastră și vom moderniza rețeaua existentă acolo unde este necesar. Satul românesc trebuie să beneficieze de toate utilitățile. Viața oamenilor dinbn mediul rural trebuie să fie decentă și civilizată. Fântânile, puțurile și izvoarele nu sunt o soluție pentru localnici. Trebuie să promovăm satul românesc, să dezvoltăm turismul pentru că sunt locuri de poveste care merită vizitate. Însă pentru acest lucry avem nevoie de infrastructură de calitate”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

În satul Crețești rețeaua de apă potabilă are o lungime totală de 2120 metri de conductă de transport. Pe traseul rețelei de distribuție se află 5 cămine de vane,  8 hidranți de incendiu și sunt montate 8 cișmele stradale.

În satul Lunca Largă rețeaua are o lungime totală de 1710 metri de conductă de transport. Pe traseul rețelei de distribuție a apei potabile sunt montate 3 cămine de vane, 9 hidranți de incendiu, 8 cișmele stradale și este executată o supratraversare a râului Arieș.

Proiectul „Extindere alimentare cu apă în satele Crețești și Lunca Largă” a fost  finanțat prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Rurală).

Valoarea totală a lucrărilor executate este de 666.967,31 lei cu TVA. Perioada de garanție este de 36 de luni de la încheierea procesului verbal de recepție a lucrărilor finale.

Urmează ca rețeaua de apă să fie predată pentru administrare operatorului regional APA CTTA Alba care se va ocupa de racordarea la rețeaua de apă potabilă a gospodăriilor.

De această investiție în rețeaua de alimentare cu apă potabilă vor beneficia în jur de 300 de localnici din cele două sate ale comunei Bistra.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate