.

Drumurile comunale și săteşti din comuna Bistra se modernizează

Lucrările de reparații la drumurile comunale și sătești din comuna Bistra au început în primăvara acestui an.

Până acum, peste 20 de drumuri care aparțin domeniului public au beneficiat de lucrări de reparaţii şi modernizare. Lungimea de drum pe care s-a lucrat se ridică la aproape 45 de km. La lucrări s-au folosit 1400 de tone de piatră.

La drumurile aflate în administrarea Primăriei și a Consiliului Local Bistra s-au executat  lucrări: nivelare, profilări, pietruire a drumurilor cu piatră concasată, compactare etc.

Majoritatea lucrărilor se realizează în regie proprie, cu utilajele din parcul auto al comunei: buldoexcavator, încărcător frontal, autobasculantă, cilindru vibrator compactor etc.

Materialele necesare lucrărilor de reparaţii (piatră concasată, asfalt pentru plombări etc.) se achiziţionează în baza acordului cadru, încheiat de Primărie cu  firma care a câștigat licitația – SC Newamport Asfalt SRL Cluj-Napoca. Tot în baza acordului cadru a fost utilizat și un buldozer, în zonele unde au fost necesare lucrări mai ample.

,,Infrastructura este importantă. De la începutul acestui an s-au executat lucrări la drumurile din comună, în mai multe sate aparținătoare. Am început cu cele mai degradate și am ținut cont de gradul de utilizare a drumului, de utilitatea acestuia precum și de alți factori. Pentru că am executat majoritatea lucrărilor în regie proprie, cu utilajele noastre, costurile au fost mai mici. Vom lucra în continuare până când vremea ne va permite. Bistrenii merită tot confortul”, declară Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Pentru lucrările de reparații la drumurile comunale şi săteşti s-au alocat fonduri de la bugetul local al comunei Bistra. Comuna Bistra are peste 90 de drumuri comunale și sătești, în lungime de peste 200 de km.

Lucrările de reparații curente la drumurile comunale și sătești vor continua şi în anul viitor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate