.

După 21 de ani, Deva va avea un nou Plan Urbanistic General!

Am avut astăzi o întâlnire de lucru cu arhitecții pentru a discuta despre stadiul actualizării Planului Urbanistic General al Municipiului Deva (PUG) – după ce în 17 iunie 2020, am semnat ordinul de începere a lucrărilor.

Am fost în teren, împreună cu Arhitectul Șef al municipiului Deva – Mihai Ionescu, cu  Șeful Serviciului Monitorizare și Control Urban din cadrul Primăriei – Mihai Fântână și cu Cătălin Hancheș – Șeful de proiect al firmei SC Iceberg Timișoara care a câștigat licitația pentru noul PUG.

Am stabilit împreună câteva dintre elementele temei de proiectare pentru PUG-ul municipiului Deva. Am identificat două zone foarte importante: zona Archia-Macon și zona strada Hărăului-Valea Mureșului.

Suntem în prima etapă: documentare, studii de fundamentare, analize și vizite în teren, etapă care se va finaliza la sfârșitul acestui an.

Planului Urbanistic General al Municipiului Deva nu a mai fost actualizat din anul 1999, fiind doar prelungit.

Municipiul Deva este într-o continuă dezvoltare, ceea ce impune implicit și actualizarea PUG-ului în funcție de evoluția factorilor sociali, geografici, economici, culturali și a necesităților comunității locale.

Prin PUG şi regulamentul local de urbanism se stabileşte modul de utilizare a terenurilor, de realizare şi utilizare a construcţiilor pe întreg teritoriul municipiului Deva și a localităților componente.

Reprezentanții firmei care lucrează la proiectul de actualizare a Planului Urbanistic General al Municipiului Deva ne-au asigurat că acesta va fi finalizat în cursul anului 2021.

#LucrămPentruDeveni!

Nicolae-Florin OANCEA

Primarul Municipiului Deva

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate