.

Eminesciana – eveniment dedicat împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului nostru național

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează și în acest an, pentru toți cei care îl iubesc pe Mihai Eminescu, manifestări speciale cu prilejul împlinirii la data de 15 ianuarie, a 170 de ani de la nașterea poetului nostru național. Evenimentele se vor desfășura sub semnul binecunoscutului vers Tot mai citesc măiastra-ți carte, dintr-o emoționantă poezie semnată de Alexandru Vlahuță.

Așa cum facem în fiecare an, în ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, oferim iubitorilor de poezie eminesciană un florilegiu de momente artistice inspirate din creația marelui poet.

Și în acest an, prin întregul program pe care l-am alcătuit, dorim să-l simțim și mai aproape de inimile noastre pe Mihai Eminescu, ne vom încredința o dată în plus de actualitatea creației eminesciene, vom dori să-i aprofundăm opera și, așa cum spunea Tudor Arghezi, „să ne aducem pururi aminte de Eminescu”.

Publicul care va lua parte la omagierea lui Eminescu se va bucura de un  program bogat, variat, cu momente menite să-l prezinte pe poet sub multiplele fațete ale personalității sale copleșitoare.

Manifestările dedicate memoriei lui Mihai Eminescu se vor desfășura după programul alăturat, un program pe care l-am alcătuit cu speranța că va fi atractiv și îi va îmbogăți spiritual pe toți cei care vor fi prezenți în această zi atât de importantă pentru noi.

Ora 1000 – Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or:

  • Evocarea poetului național;
  • Recital muzical Eminescu multilingv & Sonet, susținut de Alexandrina, Iuliana și Florian Chelu Madeva, membri ai Fundației Rock Filarmonica Oradea:

 

  1. Eminescu multilingv:

Și dacă… / А если…

La steaua… / Vers l’étoile…

Pe gânduri ziua… / Di giorno impensierito…

Când însuși glasul / Entonces

Sătul de lucru… / Very with toyle…

 

  1. Sonetele:

Ai noștri tineri…

Maria Tudor

Democrația

Coborârea apelor

Sonet satiric

Răsai asupra mea…

 

  1. Romanțele:

Mai am un singur dor / משאלה אחת בלבד יש לי

Pe lângă plopii fără soț…

Ora 1300 – Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or:

– „Eminescu – Muntele fără poteci”, concurs între elevii de la colegiile și liceele din Deva pe subiecte legate de viața și creația marelui nostru poet;

– Expoziția de carte „Eminescu”, organizată pe baza colecției bibliofile a doamnei Delia Alic, posesoarea uneia dintre cele mai bogate colecții de carte cu tematică eminesciană, ce cuprinde volume publicate în țară și străinătate.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate