.

Evaluarea Națională 2020: Azi are loc ultima probă din cadrul examenului, la limba maternă pentru minorități

Absolvenţii de clasa a VIII-a aparţinând minorităţilor naţionale susțin joi ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2020, proba la limba maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor putea depune contestaţii.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Anul acesta, elevii din clasele terminale susţin examenele naţionale în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus. Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au stabilit, printr-un ordin comun, mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli la examenele naţionale, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Regulile epidemiologice impun ca la intrarea în centrul de examen cadrele medicale să facă triajul epidemiologic al elevilor. Se măsoară temperatura cu termometrul noncontact, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximumul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute, iar dacă rezultatul nu e conform, elevul va fi îndrumat către medicul de familie.

În sălile de clasă, examenele se desfășoară prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt. Elevii trebuie să poarte mască pe tot timpul cât se află în clădire și au la dispoziție dezinfectant pentru mâini.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor.

Ministerul Educației a pus la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul este disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar pe 19 iunie, între orele 8,00 -14,00.

sursa: agerpres.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate