.

Evaluarea Națională: Aproape jumătate dintre elevii din rural nu au luat 5 la matematică

Aproape jumătate dintre elevii de la sate nu au luat notă de trecere la matematică, la examenul de Evaluare Națională, arată datele prezentate de Ministerul Educației și analizate de Consiliul Elevilor.

În mediul urban, aproape o cincime dintre absolvenții de gimnaziu au luat sub 5 la proba de matematică.

În privința mediei dintre cele două materii, peste 38% dintre copiii de la țară care s-au înscris la examen au luat mai puțin de 5, față de 15% în urban.

Președintele Consiliului Elevilor din România, Antonia Pup, le cere responsabililor de la Ministerul Educației să ia măsuri pentru reducerea uriașei diferențe între educația obligatorie primită de elevii de la sate și cei din marile orașe:

Ministerul Educației a refuzat să asigure accesul la educație de calitate pentru 900 de mii de elevi, timp de trei luni, ceea ce evident că a adâncit inechitățile care deja existau. Astăzi, în Senat, se votează legea prin care Guvernul va fi obligat să asigure dreptul la educație și în mediul online pentru elevii din România. Noi ne dorim o promulgare rapidă a acestei legi. Cerem politici, nu promisiuni, să aloce bani pentru ca acești elevi să aibă acces la educație. /www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate