Evocare istorică şi slujbă religioasă în memoria eroilor la Ribiţa

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a participat la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Ribiţa, la o slujbă de pomenire a eroilor neamului românesc: Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan și Mihai Viteazul.

La evocarea istorică şi la slujba religioasă, organizate la biserica-monument istoric cu o zi înaintea „Serbărilor Naţionale de la Ţebea”au participat poetul Laurian Stănchescu împreună cu soţia şi cu alţi militanţi pentru cultură şi istorie, Grupul “Garda lui Horea” din Baia de Arieș, subprefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian și primarul comunei Ribiţa, Ioan Faur. Slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată de preotul paroh, Perța Alin Constantin.

Pentru a cinsti memoria erolilor neamului au fost prezenţi şi locuitori ai comunei Ribiţa, din Ţara Zarandului.

Vasilică Potecă, prefectul judeţului, i-a felicitat pe dl. Laurian Stănchescu şi pe toţi cei  care participă la „Marşul în cinstea lui Avram Iancului Iancu” ce se va încheia mâine dimineaţă şi le-a mulţumit pentru că, deşi cu mari eforturi, reuşesc să păstreze vie în conştiinţa românilor, memoria eroilor neamului.

„Este o onoare să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, la biserica din Ribiţa şi vă transmit întreaga mea consideraţie pentru pentru că an de an, la început de toamnă, cinstiţi aici în judeţul Hunedoara, eroii martiri români. Ca popor, avem obligaţia să ne cunoaştem trecutul şi să ne respectăm eroii. Este o mare onoare să fiu alături de oameni cu suflet mare, care îl omagiază pe Avram Iancu, eroul transilvănean în al cărui Testament se află scris, încă de la început:  Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea mea fericită...”a declarat Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.