.

Expoziţie de artă plastică contemporană la Castelul Corvinilor

HXA Art Gallery în parteneriat cu Muzeul Castelul Corvinilor, cu Uniunea Artiștilor Plastici din România și cu Primăria Hunedoara, organizează prima expoziție din ediția a II – a a proiectului Artă Plastică Contemporană din România.

Vernisajul expoziției va avea loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara, luni, 19 octombrie 2020, ora 15.30.
In deschidere:  Sorin TINCU, directorul muzeului Castelul Corvinilor.
Curatorii expoziției: Ami VASILESCU și Horia GHERGHINA.
Manifestarea continuă promovarea la nivel național a artei contemporane și a artiștilor, reușind să aducă prin aceste expozitii itinerante un optimism al ideii de reașezare valorică a artei in spațiul public, dar și de asimilare a acesteia in circuitul turistic regional.
Expun și 3 membri ai filialei Hunedoara: Horia Gherghina, Alina Ursachi și Florin Scurtu.
“Arta românească contemporană prezintă un cumul de tendințe și direcții, unele urmând drumul tradiției școlii noastre naționale, altele fiind mai apropiate de demersul digital și de alte experimente actuale, creând o multitudine de entități vizuale, care definesc un fenomen plastic bine articulat, într-un spațiu în care centrele universitare de formare ale artiștilor  sunt deschise spre nou, fără a înlătura preceptele fundamentale ale creației de factură academică. Proiectul alătură în manifestări expoziționale creatori aparținând diverselor generații și oferă o panoramă amplă asupra orientărilor membrilor filialelor de pe cuprinsul țării, tineri și mai experimentați artiști, reprezentanți de seamă ai picturii, graficii, artelor decorative, sculpturii, repere actuale sau în plină afirmare. Manifestarea organizată de Amy Vasilescu este spectaculoasă prin numărul de participanți, care au răspuns acestui proiect de promovare permanentă a artei, care se derulează în acest timp, în spațiul românesc. Calitatea lucrărilor este și aceasta una importantă pentru faptul că fiecare nume de pe simeze are în spate o activitate susținută, un discurs vizual propriu, închegat în orizonturi plastice particulare, care evidențiază cultura, munca și sensibilitatea în raport cu motive arhetipale, cu imaginația și cu problemele lumii în care trăim”.
Critic de artă,  Ana Amelia Dincă
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate