.

Fidelitatea în căsnicie, premiată de administrația locală din comuna Bistra

Cuplurile care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie neîntreruptă au fost sărbătorite de către edilul comunei Bistra, Traian Gligor.

Evenimentul s-a desfășurat mai aparte decât de obicei, din cauza perioadei dificile cauzată de pandemia COVID-19.

Primarul a mers acasă la fiecare familie, împreună cu preotul, pentru a premia familiile care au reușit să sărbătorească cu aur, trăinicia în căsnicie. Cele mai longevive cupluri au primit câte o diplomă de fidelitate, un premiu de 500 de lei, o șampanie, un pachet cu alimente, iar doamnele și flori.

Preotul a făcut fiecărui cuplu o mică slujbă religioasă specifică acestui moment din viața unei familii.

La nunta de aur există o rugăciune pe care soții este bine să o rostească împreună: „mulţumim pentru viaţa ce ne-a dat-o, pentru sănătatea de care ne-am bucurat, pentru buna înţelegere, pentru copiii din căsnicie, pentru toate realizările ce le-am avut. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute şi să ne ocrotească în continuare pe cărările vieţii”.

Se spune că atunci când ajungi să sărbătorești ,,Nunta de Aur”, căsnicia a ajuns la perfecțiune, la desăvârșire.

În urmă cu jumătate de veac, acești oameni minunați spuneau un DA hotărât în fața ofițerului de stare civilă.

Ei au demonstrat că ,,Împreună la bine și la greu” nu sunt doar simple cuvinte. Dragostea, răbdarea, înțelegerea au făcut ca aceste cupluri să fie împreună și astăzi.

Cele 11 cupluri care au sărbătorit ,,Nunta de aur” sunt: Marioara și Alexandru Dura, Ana și Ispas Leș, Elena și Nicolae Bocșa, Sabina și Petru Adam, Doina și Viorel Bustan, Livia și Ispas Pleșa, Ileana și Vasile Cîmpean, Viorica și Ioan Râștei, Aurelia și Viorel Dura, Maria și Petru Bucea și Sabina și Ioan Paven.

,, Au fost momente emoționate pe care le-am petrecut alături de acești oameni pentru care valorile familiei tradiţionale sunt importante, sunt cele care i-au ţinut împreună jumătate de veac. Așa cum au spus și dânșii, o căsnicie se bazează pe iubire şi respect reciproc. Sărbătoriții  ne-au arătat că există iubire adevărată și că fiecare dintre noi are un suflet pereche. Acești oameni pentru care ,,împreună la bine şi la greu” nu au rămas doar simple cuvinte sunt un model demn de urmat pentru noi toți. Bunul Dumnezeu să vă ocrotească, dragii mei, în lunga călătorie în care ați pornit mână în mână, cu dragoste și speranță!”  – Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

,,Nunta de aur” de la Bistra a ajuns în acest an la a XIII – a ediţie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate