.

Fotbal: Răzvan Burleanu candidează pentru Consiliul FIFA

Preşedintele Fede­raţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, că va candida pentru un post de membru în Consiliul FIFA, un succes în cadrul acestor alegeri aducându-i automat şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al UEFA.

“Comitetul Executiv m-a nominalizat în unanimitate pentru a candida din partea UEFA la funcţia de membru în Consiliul FIFA. E o decizie luată în ultimele zile, o decizie în care am fost încurajat pu­ternic de alţi preşedinţi de federaţii din Europa, iar eu
m-am bucurat să regăsesc acest sprijin în unanimitate şi în rândul colegilor din Comi­te­tul Executiv. Ştiu că va fi o luptă foarte dificilă, dar vă asigur că îmi voi reprezenta ţara cât mai bine posibil”, a spus Burleanu la finalul şe­dinţei Comitetului Executiv al FRF.
“Ar fi o adevărată onoare, responsabilitate, recunoaş­tere, dar şi o provocare ca împreună cu preşedintele şi alţi 7 colegi de la UEFA să ne putem bate să reprezentăm interesele fotbalului european la FIFA. Prin urmare nu voi reprezenta doar România, ci toate cele 54 de federaţii naţionale. Este şi o provocare, pentru că un membru în Consiliul FIFA devine automat şi membru în Comitetul Executiv al UEFA. Ar fi pentru prima dată când un român candidează pentru această funcţie de la afilierea FRF la FIFA din 1923”, a adăugat preşedintele.
Alegerile la care federaţiile naţionale afiliate UEFA vor vota reprezentanţii pentru cele 4 locuri vacante dedicate confederaţiei europene în conducerea FIFA vor avea loc în 2 martie 2021.Consiliul FIFA este condus de preşe­dintele forului mondial, Gianni Infantino, şi este alcătuit din 36 de reprezentanţi ai confederaţiilor continentale.
UEFA are 9 reprezentanţi în Consiliul FIFA, preşedintele UEFA fiind membru de drept (Aleksander Ceferin – Slovenia). Totodată, Statutul FIFA impune un membru din spa­ţiul britanic (urmează să fie desemnat) şi o reprezentantă pentru fiecare confede­raţie continentală (Evelina Christillin – Italia, al cărei mandat expiră în 2021).
În 2021 expiră mandatele a patru din ceilalţi şase membri care reprezintă Europa. Aceştia sunt Fernando Gomes (Portugalia), Alexei Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru) şi Dejan Savicevic (Muntenegru). Alţi doi membri sunt Noel Le Graet (Franţa) şi Sandor Csanyi (Ungaria). Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 2 decembrie 2020. Toţi cei patru membri ale căror mandate expiră în 2021 îşi pot depune candidatura pentru un nou mandat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate