.

”Generalul” caricaturii românești expune la Deva!

„Masca… râdă-n PANDEMIE!” este titlul unei expoziţii de caricatură, semnată de lugojeanul Cristinel Vecerdea – CRIV, care va fi vernisată joi, 15 octombrie 2020, la ora 17:00, pe platoul din faţa Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Participarea publicului la eveniment este liberă.

Expoziţia reuneşte aproximativ 50 de lucrări ale artistului supranumit de presă ”Generalul” caricaturii românești și va fi deschisă până duminică, 15 noiembrie 2020. Lucrările vor fi expuse în holul principal al Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, astfel încât să poată fi admirate de pe platoul din zona fântânii muzicale.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”.

Vernisajul expoziției „Masca… râdă-n PANDEMIE!” se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel naţional, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Cristinel Stelian Nicolae Vecerdea – CRIV (61 ani) este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi ”Nicolae Bălcescu”. A debutat în caricatură pe 1 aprilie 1979. Lucrările sale au fost publicate în presa civilă și militară. Multe dintre acestea se află, astăzi, în colecții particulare din țară și din străinătate. A ilustrat cărți ale mai multor scriitori români.

Are în palmares peste 80 de premii și trofee obținute la saloane de caricatură și festivaluri de umor din Europa, Asia, Africa și America.

Armata României i-a acordat trofeul ”Omul Anului 2019”, în cadrul Galei ”Omul Anului” pe care o organizează începând din 2010.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate