.

Gimnastică: Carmencita Constantin –noul președinte al FR Gimnastică

De mai mulți ani gimnastica din România trece printr-o perioadă de criză, cu multe rezultate negative înregistrate la marile competiții internaționale, care au culminat cu ratarea calificării echipelor naționale la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În luna noiembrie 2019, Andreea Răducan, a renunțat la conducerea federației la jumătatea mandatului său considerând că nu are un sprijin suficient din partea cole­gi­lor pentru realizarea obiec­ti­­velor pe care și le-a propus iar această situație a impus organizarea de alegeri pentru un nou președinte, funcție pentru care și-au depus candidatura CARMENCITA CONSTANTIN – fostă gimnastă, antrenor și arbitru internațional – și IOAN SUCIU – fost gimnast de înaltă performanță, campion european și medaliat olimpic, fost antrenor federal al lotului național masculin.
Adunarea Generală de ale­geri, programată în luna martie a fost amânată din cauza pandemiei de corona­virus, dar acțiunea a fost realizată în 27 iulie 2020, cu participarea a 44 dintre cei 49 membri afiliați la federația romînă.
În urma scrutinului CARMENCITA CONSTANTIN a fost aleasă președinte al Federației Române de Gimnastică, înrunind sufragiile majorității delegaților și are un mandat valid și limitat pentru doar un an, până în 2021 și când vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.
În prima declarație pentru presă, Carmencita Constantin a spus:„ Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. A fost o promisiune faţă de mine însămi şi am sperat să ies învingătoare. Trebuie să mişcăm structurile. Avem nevoie de mişcare, de modificări, de flexibilitate şi de adaptare la societatea în care trăim. Vom pune bazele unor proiecte în toate categoriile, infrastructură, construcţii clă­diri, dotări, pregătire, resurse umane… Loturile olimpice feminine şi masculine reprezintă o prioritate de la care nu ne putem abate. Nu vreau să demobilizăm sportivii, ei trebuie să îşi continue pregătirea, dar o să vedem ce putem îmbunătăţi la acel program de pregătire… Pentru ciclul următor, dacă voi avea puterea să pun bazele unor decizii în acest an de mandat, o voi face cu siguranţă. Şi nu va semăna cu ce este acum…” a declarat Carmencita Constantin, noul președinte al FRG.
La rândul său, în cel mai deplin fair-play, Ioan Suciu a declarat: „Îmi recunosc înfrângerea. Urez succes noului președinte și să-și îndepli­nească obiectivele pe care și le-a propus. Mă gândesc să can­didez la alegerile din 2021”.
Federația Română de gimnastică are deci o nouă conducere, cu o misiune foarte dificilă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate