.

Gimnastică: Medalii pentru gimnastele din Deva la Campionatele naţionale

Întrecerile Campio­natelor Naționale de gimnastică pentru junioare și senioare organizate de către Federația Română de Gimnastică la Ploiești, au reunit într-o competiție care s-a desfășurat pe parcursul a patru zile, gimnaste de la 14 cluburi cu tradiție din țară dar am consemnat și absența reprezentantelor de la CSS 1 Constanța și CSA Steaua București ,unde sunt câteva junioare valoroase.

Important a fost faptul că în urma acestor întreceri se vor stabili loturilor cu care România va participa la Campio­natele Europene programa­te în perioada 16-21 decembrie la Mercin-Turcia.
La nivelul junioarelor III nivel 2,printre gimnastele care au urcat pe podiumul de premiere sunt și două reprezentante ale LPS Cetate Deva, sportive pregătite de prof. Adela Popa.
Viviana Gabriela Gînju a câștigat o medalie de argint la individual compus și o me­da­lie de aur în finala de la bârnă, la egalitate cu Sara Cristea (CSM Onești). Tânăra gimnastă de la centrul devean și-a mai trecut în palmares o medalie de argint cucerită la paralele unde a fost urmată în clasament de colega ei de club Gabriela Ariana Cotu,medalie de bronz. Viviana Gînju a mai cucerit o medalie de bronz și în finala de la sol.
La junioare I nivelul cinci competional întrecerile au fost dominate net de către gimnastele de la LPS Cetate Deva. Ioana Danciu este noua campioană națională, ea fiind urmată de Amalia Ghigoarță și de Luana Șerbănescu. Ioana Danciu a cucerit medalii în finalele pe aparate -aur la paralele și bârnă,, argint la sărituri și bronz la paralele .Amalia Ghigoarță a câștigat finala de la sol,, un argint la paralele și două medalii de bronz la sărituri și bârnă, Luana Șerbănescu aduce la palmaresul clubului Cetate două medalii de argint, cucerite la sol și bârnă iar Adina Crișan a cucerit o medalie de bronz la paralele.Menționăm că toate aceste sportive sunt componente ale lotului național de junioare și se pregătesc la Centrul Olimpic din Deva cu antrenorii Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu, Cătălin Meran și Lucian Sandu care este coordonatorul colectivului teh­nic.
În întrecerea open a echi­pelor de club, formația deveană alcătuită din Ioana Danciu, Amalia Ghigoarță,Luana Șerbănescu și Adina Crișan a cucerit medalia de bronz, după echiple de la CS Farul Constața, și CS Dinamo București.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate