.

Handbal feminin: Naționala României… rămâne fără antrenorul Tomas Ryde

Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit luni la București, pentru a analiza prestația României la Campionatul Mondial și unde echipa noastră a încheiat competiția din Japonia pe locul 12. România a pierdut trei jocuri la cel puțin 12 goluri diferență, ajungând să fie înfrântă și de Japonia cu 37-20.

Tomas Ryde, antrenorul formației noastre și-a asumat greșelile, iar la final a susținut că este dispus să renunțe la post dacă membrii Comisiei Tehnice vor vota că trebuie făcută schimbarea. Majoritatea celor din comisie au decis că selecționerul Tomas Ryde ar trebui să plece.
Foarte probabil, viitorul antrenor va fi român, iar pe 13 ianuarie se va decide între Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea, Aurelian Roșca, Ovidiu Mihăilă, Gheor­ghe Tadici dar ultimul a declinat varianta de a prelua echipa națională, iar Ovidiu Mihăilă nu are experiența necesară. Așadar, în cursa pentru preluarea formației naționale au rămas Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea, Aurelian Roșca.
Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a confirmat informația plecării lui Tomas Ryde. „Au fost nominalizaţi patru antrenori pentru a-l înlocui pe Tomas Ryde, timpul este scurt şi trebuie să avem un antrenor la echipa naţională pentru a pregăti participarea la turneul preolimpic de la Podgorica ”.
În 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia și Coreea de Nord, de unde primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate