.

Handbal feminin: România la Euro 2020 joacă în Danemarca și Norvegia

Echipa națională de handbal feminin a României va face parte din Grupa D a turneului final din cadrul campionatului European Euro 2020 și va juca împotriva Norvegiei, Germaniei și Poloniei. Competiția se va desfășura între 3 și 20 decembrie în Danemarca și Norvegia, iar meciul contra echipei-gazdă se va juca la Trondheim.

Din cauza pandemiei de coronavirus, România a fost calificată automat la Campionatul European de handbal din 2020 după ce preliminariile nu au putut fi programate. România a făcut parte din urma capilor de serie, alături de Franța, Rusia și Olanda. Turneul final se va disputa în Danemarca și Norvegia. Orașele care vor găzdui Campionatul European de Handbal feminin sunt: Herning (grupa A), Frederikshavn (grupa B), ambele orașe din Danemarca, respectiv orașul Trondheim (grupele C și D) din Norvegia.
La ultima ediţie a Campio­natului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate