.

Hunedoara: Primarul şi managerul spitalului recomandă purtarea măştii peste tot

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboţanu, a recomandat cetăţenilor din localitate să poarte mască de protecţie în toate spaţiile publice, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19 la nivel naţional.

„Vă sfătuiesc să purtaţi masca peste tot. Este o perioadă critică şi atunci este mai bine să ne protejăm în exces, decât să ne relaxăm”, a declarat primarul municipiului Hunedoara într-un mesaj video transmis pe pagina oficială a Primăriei.

El a cerut poliţiştilor să crească numărul controalelor în zonele aglomerate, cum ar fi pieţele, magazinele mari sau transportul în comun şi să intensifice controalele în toate zonele aglomerate din oraş, inclusiv pe transportul în comun sau taxi. În plus, este nevoie de mai multă responsabilitate la triajul efectuat la intrarea în instituţiile publice, a menţionat primarul Bobouţanu.

La rândul său, managerul Spitalului Municipal „dr.Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Radu Budae, a menţionat că în unitatea medicală sunt internate 50 de persoane cu forme medii şi grave de COVID-19, jumătate dintre acestea fiind din municipiu.

„Zi de zi numărul cazurilor confirmate pozitiv este în creştere. Dacă tendinţa se păstrează ajungem spre vârful pandemic din aprilie, cu 118 cazuri. Sunt cazuri medii şi grave (internate în spital, n.red.) deoarece spitalul municipal din Hunedoara beneficiază de cea mai performantă secţie de ATI din judeţ, cazurile asimptomatice fiind trimise spre spitale mai mici”, a menţionat managerul spitalului.

În opinia sa, respectarea regulilor sanitare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus este imperios necesară.

„Lupta împotriva virusului se câştigă în societate, respectând măsurile de distanţare socială, igiena mâinilor, purtatul măştii. Cred că secretul este să fim responsabili, ca o întreagă comunitate”, a conchis Radu Budae.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate