.

IGSU: Inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe. Cele mai afectate, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că ploile torențiale din ultimele 24 de ore au produs inundaţii în 39 de localităţi din 19 judeţe.

Sute de case, curţi şi subsoluri au fost inundate.

Peste 100 de persoane sunt sinistrate.

“Pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 102 case, 151 de curţi şi 236 beciuri/subsoluri. Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara. De asemenea, cele 152 de persoane evacuate preventiv din locuinţe, la data de 23 iunie a.c., rămân relocate, temporar, la rude şi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, astfel: 81 persoane în loc. Baranca/BT, 40 persoane în mun. Aiud/AB, 26 persoane în loc. Rodna/BN, 3 persoane în loc. Feneş şi loc. Teregova/CS şi 2 persoane în loc. Valea Vişeului/MM”, potrivit IGSU.

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/HD), restricţionat pe 1 drum judeţean (DJ 153/MS) şi a fost temporar blocat pe 3 drumuri naţionale (DN 10/CV, DN 28/IS şi DN 17B/NT) şi 1 drum judeţean (DJ 142/MS).

Joi dimineața, se intervine în județe Arad, Bistrişa Năsăud, Hunedoara şi Mureş, pe pentru evacuarea apei din case, beciuri/subsoluri, curţi, precum şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate