.

În comuna Bistra continuă programul de cadastrare gratuită a imobilelor

Autoritățile locale din Bistra continuă întabularea gratuită a imobilelor din comună.

Înscrierea imobilelor în Registrul Unic Cadastral din România se desfășoară în parteneriat cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba.

,,Nevoile cetățenilor sunt importante pentru noi. Respectarea și garantarea dreptului de proprietate este pe lista priorităților administrației publice locale. Prin cadastrul sistematic se clarifică toate problemele legate de proprietăți, a celor care au generat litigii, toate proprietățile sunt clar delimitate. Oamenii  pot investi în aceste proprietăți, deoarece, fără un plan cadastral nu poate fi eliberată autorizația de construire a unei case, a unui drum, a unei instalații de apă sau de electricitate. Beneficiile cadastrului sistematic sunt evidente și la nivel de comunitate. Autoritățile locale vor ști foarte clar care sunt limitele domeniului public și pot realiza mai rapid lucrări de infrastructură rutieră și edilitară, ceea ce înseamnă, în cele din urmă, dezvoltare mai rapidă a comunei”, spune primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Cadastrarea gratuită în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară s-a făcut pe etape, în funcție de finanțările obținute.

Realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică gratuită la nivelul comunei Bistra a  început în anul 2016.

Zonele unde s-a realizat cadastrarea sunt: Tarniță – Fântâna Rece – Căprărețe, zona Runcuri – Poi – Pleșă- Herenoase,  zona Gîrde – Valea Dobrii ( DN 75) – Gănești –  Trișorești – Novăcești –  Dealu Muntelui- Runcuri- Poi.

S-au măsurat și întabulat 653 de imobile pentru care s-au eliberat CF-uri.

În ceea ce privește finanțarea a V-a s-a realizat campania de informare și măsurători în teren iar în prezent, se desfășoară etapa de colectare acte și eliberare de adeverințe de la registrul agricol pentru un număr de aproximativ 900 de imobile.

Pentru finanțarea a VI-a s-a semnat contractul de finanțare și de prestări servicii, iar în decursul acestui an se vor demara procedurile de măsurare și înregistrare sistematică gratuită.

Lucrările de înregistrare  sistematică gratuită din fondurile ANCPI vor continua și în anii următorii, până la întabularea tuturor terenurilor și a imobilelor din comuna Bistra.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate