.

 ÎN PRIM PLAN: CLUBUL SPORTIV ȘCOLAR HUNEDOARA

Clubul Sportiv Școlar Hunedoara este unitate de învățământ cu program sportiv suplimentar, care are organizate secții de atletism, box, handbal, lupte și natație, având înscriși 478 elevi. Unitatea şcolarizează elevi din învăţământul şcolar gimnazial şi liceal din unităţile de învăţământ din Hunedoara şi zonele limitrofe.

CSS Hunedoara – după cum ne declara în exclusivitate prof. Marieta ILCU RĂILEANU (foto) în calitatea sa de director – are organizate 5 sporturi olimpice, cu 15 profesori-antrenori normați. Misiunea Clubului este pregătirea (selecţia, iniţierea, educarea şi perfecţionarea) la un nivel cât mai înalt în vederea obţinerii unor rezultate deosebite în competiţiile naţionale și internaţionale, promovarea unui număr cât mai mare de sportivi la loturile naţionale, centrele de excelență la handbal și cluburile de seniori. Modalitatea de a atrage sportivii sunt acordarea condițiilor de pregătire și participarea la competiții și desigur, recompensarea lor pentru rezultatele obținute.

CSS Hunedoara a obținut anul trecut un total de 63 medalii la Campionatele Naționale și Internaționale, Campionatele Naționale Școlare, Cupa României, astfel: 19 de aur, 16 de argint, 28 de bronz și a promovat 15 sportivi la loturile naționale de juniori ale federațiilor sportive.    În anul școlar 2019-2020 Clubul este înscris cu 3 echipe în Campionatul Național de Handbal la Juniori I Băieți, Juniori II Băieți și Junioare III Fete.  Așteptăm rezultate de la atleții noștri care se antrenează pe stadionul Corvinul. Pentru a susține activitatea acestora organizăm cantonamente de pregătire la București și în alte locuri pentru a le asigura condițiile minime de pregătire. De notat că, anul trecut atleții au obținut 10 medalii la Campionatele Naționale și avem 8 sportivi în loturile naționale de juniori. Ne mândrim cu atleții: Bolohan Anamaria, Pop Adelin, Pivniceru Petrina, Scurtu Sarah, Bucur Cezara, Țibichi Denisa, Marian Andrei, Bolboaca Sebastian Gheorghe, Salomia Andrei, Agrigoroaie Eduard.

Și la natație rezultatele sunt bune, cu  remarcă pentru Nagy Nandor, o mare speranță a natației hunedorene.

La lupte avem un sportiv la lotul național și anume pe Moldovan Lucian, iar la box, ne mândrim cu pugiliștii: Gârleanu Daniel Florin, Gălan Dumitru Alexandru, Boar Alexandru.

Pe fondul succeselor de anul trecut, în această perioadă se pot nota ore de muncă intensă în pregătire, multă responsabilitate și dorința de valorificare a șanselor în întrecerile care ne așteaptă.

Ioan Vlad, Georgeta-Ileana Cizmaș

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate