În starea de urgență, traficul de internet şi date a crescut, în medie, cu 26%

Traficul de internet şi date a crescut în medie cu 26%, în cele două luni ale stării de urgenţă, în timp ce traficul de voce a înregistrat o creştere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării stării de urgenţă, anunță Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

“În cele 60 de zile de stare de urgenţă, traficul de internet şi date a crescut în medie cu 26%, adică 30% în reţelele fixe şi 5% în reţelele mobile, în timp ce traficul de voce a înregistrat o creştere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării stării de urgenţă”, potrivit ANCOM.

În perioada 16 martie-15 mai, utilizatorii din România au consumat un trafic de internet şi date de 1,8 mii PB (+30% faţă de perioada anterioară) în reţelele fixe, respectiv de 0,2 mii PB (+5%) în reţelele mobile.

În cazul traficului de voce, traficul de apeluri efectuate a crescut pe perioada stării de urgenţă cu 11%, depăşind 13 miliarde de minute (97% fiind realizat în reţelele mobile).

Estimările ANCOM arată că cele mai aglomerate intervale orare din perioada stării de urgenţă, din punctul de vedere al utilizării reţelelor de comunicaţii fixe şi mobile (internet şi telefonie), au fost: între orele 18-19 în data de 22 martie 2020 – 2,3 PB, cel mai mare consum de internet şi date în reţelele fixe: Momentul instituirii primelor restricţii impuse de Ordonanţa Militară nr. 2 privind masuri de prevenire a răspândirii COVID-19 – închiderea mall-urilor, suspendarea activităţii cabinetelor stomatologice şi interzicerea intrării în România a cetăţenilor străini şi apatrizilor; între orele 11.00-12.00 în data de 23 martie 2020 – 35 milioane minute vorbite, cel mai mare consum de voce: Momentul instituirii restricţiilor de circulaţie a persoanelor în intervalul orar 22:00-06:00, în baza Ordonanţei Militare nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19; declaraţie de presă a Preşedintelui României.

O creştere similară s-a înregistrat şi în data de 19 aprilie (orele 11.00-12.00), un vârf tradiţional în prima zi de Paşti./www.europafm.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.