.

Informare privind nerespectarea legii privind acţiunile electorale desfăşurate în siguranţă sanitară

Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara a primit în ultimele două zile sesizări care arată faptul că unele formaţiuni politice nu respectă prevederile legale privind desfăşurarea în condiţii sanitare de siguranţă a campaniei electorale pentru alegerile din 27 septembrie 2020.

Reamintim că prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a transmis încă de la debutul campaniei, tuturor formaţiunilor politice un apel la respectarea normelor şi măsurilor privind acţiunile electorale, care să asigure  protecţie sanitară atât echipelor de campanie cât şi locuitorilor judeţului Hunedoara.

Situaţii în care au fost încălcate flagrant normele de siguranţă şi protecţie sanitară au fost înregistrate, potrivit sesizărilor, în localităţile Geoagiu, Lupeni şi Uricani.

Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, îi informează din nou pe liderii tuturor formaţiunilor poitice  implicate în campania electorală că este obligatoriu  să respecte prevederile hotărârii nr. 44 din 27 august a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată prin Hotărâre de Guvern, şi ale Hotărârii nr. 21 din 4 sept.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a campaniei electorale.

În urma sesizărilor transmise instituţional, lucrători ai instituţiilor de ordine publică din judeţul Hunedoara au început o anchetă în vederea restabilirii ordinii şi a sancţionării celor vinovaţi de încălcarea legii.

Totodată, vă mai informăm că, la numărul de urgenţă 112, pot fi sesizate încălcările prevederilor legale privind acţiunile electorale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate