Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 se va prelungi

Înscrierea pentru clasa pregătitoare se realizează în continuare online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

Autoritățile au mai anunțat că toate activitățile extrașcolare sunt și acestea anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior. De asemenea, activitățile din cadrul programului „Școală după școală” care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare sunt suspendate în această perioadă, dar și activitățile de formare și evaluare finală destinate personalului didactic din învățământul preuniversitar.

În ceea ce privește drepturile salariale, MEC asigură întreg personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu vor fi afectate de măsurile privind suspendarea cursurilor. În plus, se va constitui un Grup de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei COVID-19.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.