.

Investiţii în infrastructura educaţională din municipiul Hunedoara

Alte două proiecte privind îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Hunedoara vor intra în etapa de precontractare

• S-a finalizat etapa de evaluare tehnică și financiară pentru proiectele de investiții “Reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara–Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” și “Reabilitarea/ modernizarea/dotarea unităților de învățământ profesional și tehnic (licee tehnologice și școli profesionale) din municipiul Hunedoara–Colegiul Tehnic ”Matei Corvin”, corp școală 5 + atelier 2 practică”.
Astfel, ambele proiecte vor intra în etapa de precontractare. Proiectul de investiții privind reabilitarea Liceului Tehnologic ”Constantin Bursan” are o durată de implementare de 30 de luni și o valoare totală de 16.754.663,35 lei.
Investiția prevede reabilitarea clădirii liceului și atelierului școlii, realizarea unui teren de sport (20,00 x 40,00 m) pe amplasamentul din curtea liceului, dotarea cabinetului medical și a laboratoarelor IT, precum și asigurarea mobilierului școlar necesar.
• Al doilea proiect, ce cuprinde reabilitarea Colegiului Tehnic ”Matei Corvin”, are durata de implementare de 30 de luni și valoarea totală de 8.229.260,25 lei.
Investiția constă în reabilitarea clădirii atelierului 2 practică și realizarea unui teren de sport (20,00 x 40,00 m) pe amplasamentul din curtea liceului. Totodată, se va realiza și dotarea atelierelor: auto, electrotehnică, lăcătușerie, sudură, laborator tehnologic și birouri maiștri.
„Modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ din orașul nostru reprezintă o prioritate pentru noi. Ne dorim să oferim copiilor noștri săli de clase curate și moderne, dar și noi terenuri de sport, astfel încât activitatea școlară să se desfășoare în cele mai bune condiții”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate