.

Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret Lausanne 2020

O mare parte dintre componentii echipei olimpice care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020, programate în perioada 9-22 ianuarie, se află în Satul Olimpic, fie cel de la Lausanne, fie cel de la Saint-Moritz și au participat la festivitățile de deschidere a jocurilor.

Prima surpriză, ținând seama de faptul că întrecerile olimpice se desfășoară în doua zone aflate la distanță de aproximativ 360 km – Lausanne și Saint Moritz iar vremea nu este tocmai pe placul organizatorilor, Comitetul Internațional Olimpic a decis ca o ceremonie de deschidere identică cu cea programată la Lausanne, să se organizeze și la Saint Moritz
O a doua surpriză,a venit din cadrul delegației noastre. Față de cele programate în țară, purtătorul drapelului României pentru festivitatea de deschidere… au fost de fapt doi purtători de drapel. Sportivul anunțat initial de către COSR , Gheorghe Perut Jinga, a fost înlocuit cu George Petrut Cotinghiu, din motive medicale , astfel că drapelul a fost preluat de către Constantin Surdu cel care a purtat drapelul la deschiderea de la Lausanne .
Cum a fost nevoie și de un purtător de drapel la des­chiderea de la Saint Moritz, a fost desemnată de către membrii delegației noastre, junioara Georgeta Popescu.
Mihai Covaliu (foto), preșe­dintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a declarat: “La Lausanne și Saint-Moritz spor­tivii noștrii vor avea ocazia să își depăsească cele mai bune performanțe pentru a avea o continuare și la Jocurile Olimpice de seniori, care vor avea loc la 2022 la Beijing, iar în 2026 la Milano și Cortina d’Ampezzo. Ei trebuie, acum să fie încrezători în propriile șanse și mândri că reprezintă Romania la acest eveniment”. O parte a membrilor delegației vor sosi la Lausanne pe data de 16 ianuarie și vor intra direct în competiție.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate