.

Judo: Toate competițiile mondiale din 2020 au fost anulate

Federația Internațională de Judo (IJF) nu va mai organiza alte evenimente din cadrul World Judo Tour în 2020 din cauza pro­blemelor legate de coronavirus.

Comitetul Executiv al IJF a luat această decizie, la mai puțin de o lună după revenirea cu succes a sportivilor la competiții odată cu Grand Slam-ul Ungariei 2020, desfășurat la finalul lunii octombrie.
Președintele IJF, Marius Vizer, a subliniat că decizia a fost luată pe fondul înrăutățirii situației COVID-19, tot mai multe țări fiind nevoite să ia măsuri drastice, inclusiv carantinarea mai multor orașe importante.
“Este o decizie grea, cea pe care am luat-o, mai ales după un eveniment atât de reușit, precum Grand Slam-ul Ungariei”, a spus Marius Vizer. „Din păcate, putem vedea că majoritatea țărilor lumii se luptă din greu pentru a preveni răspândirea pandemiei dar sigu­ranța Familiei Judo-ului este pe primul loc.”
World Judo Tour a fost inițial suspendat în martie 2020 din cauza pandemiei coronavi­rusului și a fost reluat luna trecută, cu peste 400 de con­cu­renți din 61 de țări care au participat la Grand Slam-ul Ungariei în perioada 23-25 ​​octombrie dar acum IJF și-a îndreptat atenția asupra evenimentului de deschidere din 2021, care este Qatar Masters, care urmează să aibă loc în perioada 11-13 ia­nuarie în Qatar.
“Încă o dată, trebuie să fim rezistenți și să respectăm eforturile guvernelor pentru a păstra siguranța populației glo­bale”, a adăugat Vizer. „Echipa IJF se va concentra acum pe organizarea Qatar Masters în ianuarie și sperăm că vom putea reuni comunitatea internațională de judo din Doha, pentru a marca un nou început la competițiile de judo în 2021, cu cei mai buni sportivi din lume concurând pentru calificarea la Olim­piadă”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate