.

Ludovic Orban anunță că nu va mai fi organizată Parada de 1 Decembrie

„Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a spus Ludovic Orban, duminică.

Premierul anunță și că petrecerile de Revelion nu vor mai avea loc la trecerea din 2020 în 2021, având în vedere actualul context epidemiolgic.

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată cum sunt nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat duminică alte 5.324 de infecții cu coronavirus și 99 decese din cauza COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 21.556 de teste la nivel național. Astfel, rata de confirmare din totalul testelor se apropie de un sfert.

Ultimul record de cazuri (6.546a fost atins vineri, când a fost și a doua zi când bilanțul zilnic a trecut pragul de șase mii de infecții.

Ultimul record de decese a fost atins pe 28 octombrie, când au fost 104.

Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 910, față de 923 ieri (record).

Bilanțul urcă astfel la un total de 246.663 de cazuri, dintre care 175.975 de pacienți au fost declarați vindecați și 7.067 au decedat, potrivit Grupului de Comunicare Strategică./www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate