.

Luncoiu de Jos: Lucrări de modernizare la drumurile din mai multe sate ale comunei

Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă o prioritate pentru administraţia publică locală din comuna Luncoiu de Jos. Chiar dacă lucrările costă mult, iar resursele financiare sunt puţine, conducerea primăriei a reuşit să acceseze sumele necesare apelând la fondurile nerambursabile.

De data aceasta, Primăria Luncoiu de Jos a depus o cerere de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, în care propune un proiect de modernizare a mai multor drumuri locale din toate satele comunei.

„Este un proiect finanţat prin PNDL 2, pe care l-am depus la finanţare în vederea modernizării infrastructurii de drumuri. Este nevoie de modernizarea acestora, iar cetăţenii solicită, pe bună dreptate, condiţii din ce în ce mai bune pentru circulaţia pe drumurile publice. Proiectul la care e referim vizează modernizarea a 6 km de drumuri locale, în toate satele comunei”, a arătat primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud.

Activităţile la acest proiect au început, pentru acest an fiind prevăzută executarea aşa-numitelor „lucrări de artă”. Altfel spus, vor fi executate operaţiunile ce ţin de construirea rigolelor de scurgere a apei, zidurile de sprijin şi altele. La final, adică anul viitor, se va trece şi la asfaltarea drumurilor, ca o continuare firească şi inginerească a proiectului în cauză.

Să mai spunem că autorităţile din comuna Luncoiu de Jos sunt parte a unei asocieri ce are ca scop introducerea reţelelor de distribuţie a gazului metan. Proiectul este finanţat din fonduri europene nerambursabile, iar studiul de fezabilitate al acestuia – determinant pentru obţinerea sumelor necesare, va trebui depus până pe 17 decembrie. (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate