.

Luncoiu de Jos: Persoanele singure sunt ajutate să-şi cumpere cele necesare

Administraţia locală din comuna Luncoiu de Jos s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe oamenii care au nevoie de ajutor în aceste zile. Autorităţile au pus la dispoziţie mai multe numere de telefon la care se pot suna persoanele singure, fără sprijin, pentru a fi preluate în evidenţă şi a li se efectua cumpărăturile de bază.

„În urma măsurilor luate de Guvernul Romaniei, respectiv emiterea Ordonanţei Militare nr. 2/22.03.2020, prin care se restrânge circulaţia persoanelor, Primăria comunei Luncoiu de Jos recomandă persoanelor singure, fără sprijin, să apeleze la autorităţile locale în vederea procurării produselor de strictă necesitate (contra cost), apelând următoarele nr. de telefon : Primar 0737442442; Viceprimar 0731404201; Şef SVSU 0731404206. De asemenea, se pot pune la dispoziţia locuitorilor declaratiile tip, pe propria răspundere, pentru a se putea deplasa în vederea achiziţionării produselor de strictă necesitate, urgenţă ( consult medical)”, a informat Primăria Luncoiu de Jos.

Potrivit primarului Călin Dud, momentele grele prin care trecem pot fi depăşite pentru că lumea satului a fost mereu „una cumpătată, aşezată şi degrabă săritoare să-şi ajute semenii”.

„Conform noilor măsuri, trebuie să stăm acasă, să avem grijă de părinții și bunicii noștri. Nu, nu ne va fi ușor, dar nici nu o să fie o corvoadă toată treaba asta. Așa cum ei ne-au crescut, tot așa va trebui să avem și noi atenția îndreptată către ei. Iar asta nu e o chestiune nouă, copiii românilor au avut mereu o relație special cu părinții lor.

Va fi bine, noi ne organizăm să-i ajutăm pe cei care sunt singuri și au nevoie, eu, din funcția de primar, înțeleg foarte bine că trebuie să fiu primul care să ajut comunitatea care m-a angajat tocmai pentru astfel de momente. Pentru a avea puterea și timpul să fim alături de cei mai greu încercați, îi rog pe prietenii mei să fie de ajutor familiilor lor, vecinilor și prietenilor. Noi vom fi la datorie”, a precizat edilul local.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate