.

Luncoiu de Jos: Şcoala gimnazială inclusă într-un amplu program de modernizare

Anul şcolar va începe în comuna Luncoiu de Jos conform tuturor uzanţelor, chiar dacă şcoala gimnazială din centrul de comună este cuprinsă acum într-un amplu proiect de modernizare.

Administraţia locală a reuşit să câştige un proiect în valoare de 3,5 milioane de le prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), iar banii au fost mai mult decât bineveniţi pentru începerea unor lucrări necesare la unitatea de învăţământ din sat, care nu a mai fost reabilitată din anul 1964.

Tocmai de aceea, autorităţile nu puteau rata oportunitatea unei finanţări nerambursabile atât de necesare, chiar dacă lucrările nu se pot încheia până la începerea anului şcolar. Practic, 70% din clădire esre cuprinsă în proiect şi va beneficia, printre altele, de refacerea structurii de rezistenţă, de un acoperiş nou, anvelopare termică, apă curentă, încălzire centrală, tablă elec­tronică inteligentă în fiecare clasă, a precizat primarul Călin Dud.

Potrivit acestuia, în această toamnă copiii vor învăţa în mai multe locaţii, gândite astfel încât să le fie cât mai uşor elevilor. O parte din elevi vor studia în clădirea căminului cultural din centru şi o altă parte la şcoala din Luncoiu de Sus, reabilitată.

Dacă va fi nevoie se va putea învăţa şi la şcoala din Stejărel şi chiar în spaţiul Centrului de informare turistică. Pentru grădiniţă a fost pregătită o sală din cadrul căminului cultural.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate