.

Mama Mie a împlinit 100 de ani

Astăzi am fost în vizită la Mama Mie, așa cum îi spun nepoții și strănepoții doamnei Maria Adam, ajunsă la venerabila vârstă de 100 de ani. Cu toții ne-au primit cu brațele deschise în apartamentul din municipiul Hunedoara încare Mama Mie locuiește împreună cu strănepoata. Ea este cea care are grijă de ea, așa cum și bunica a avut grijă de nepoate, când au fost mici.

E foarte ușor să te pierzi în fața numeroaselor grade de rudenie, când stai de vorbă cu fiica, nepoata, strănepoata doamnei Maria Adam. Sunt patru generații sub același acoperiș. Dan Șerban, „cavalerul” cunoscut vizitatorilor de la Castelul Corvinilor, este, așa cum el însuși a spus-o, nepot prin alianță al bunicuței.

Doamna Maria Adam este foarte senină, incredibil de lucidă pentru vârsta pe care tocmai a împlinit-o și vorbește despre momente cheie din tinerețea sa, dar este la curent și cu situația politică actuală. Nu mai vede de 10 ani, însă are o pereche de căști wireless cu care ascultă știrile de la televizor și când strănepoata vine acasă de la muncă, îi spune ce noutăți mai sunt în țară și în lume.

Maria Adam s-a născut la data de 13 ianuarie 1920, în localitatea Reciu din județul Alba. A venit în municipiul Hunedoara la 18 ani, când s-a căsătorit. Soțul ei era din Tâmpa, dar a primit un loc de muncă la Combinatul Siderurgic și s-a mutat în Hunedoara.

Mama Mie este văduvă de 10 ani. A fost casnică, soțul ei a vrut ca ea să aibă grijă de casă și de familie. A născut doi copii – o fată și un băiat, însă băiatul a murit. Fiica doamnei Adam are 80 de ani și „se ține” foarte bine. Mama Mie mai are doi nepoți și o strănepoată de 38 de ani.

La aniversare au venit fiica și ginerele sărbătoritei, nepoți, nepoate, dar și primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. A fost foarte bucuroasă de oaspeți și de atenția care i-a fost acordată, dar în mod deosebit a impresionat-o diploma aniversară pe care primarul i-a adus-o. Pentru că nu mai vede, și-a rugat nepoata să îi citească ce scrie pe diplomă.

„Secretul” longevității sale constă într-o viață fără supărări, fără nervi, Mama Mie fiind și acum o persoană foarte calmă, care încearcă să-i liniștească pe cei din jurul său atunci când au câte o supărare sau un necaz. „Nu am băut, nu am fumat, nu am făcut excese”, a adăugat simpatica bunicuță.

„Domnule primar Bobouțanu, să știți că am fost o femeie frumoasă în tinerețe. Ia, aduceți-mi poza și arătați-i domnului primar”, le-a cerut nepoatelor. Își amintește că l-a întâlnit pe Regele Mihai, când era copilă, și că a mâncat bomboane pe care i le-a oferit acesta.

Noi îi urăm încă o dată viață lungă și sănătate și îi mulțumim pentru lecția de viață!

Sursa:http://www.primariahunedoara.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate