.

Ministerul Educației a publicat ghidurile pentru noul an școlar, de la grădiniță până la liceu

Ghidurile pentru grădinițe, învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și vocațional au fost publicate pe site-ul educatiacontinua.edu.ro. Ghidurile sunt adresate profesorilor și școlilor și conțin reglementări privind modul în care se va desfășura noul an școlar 2020 – 2021 pe fiecare ciclu de învățământ.

DESCARCĂ următoarele ghiduri:

Ghidul pentru grădinițe

Ghidul pentru învățământul primar

Ghidul pentru învățământul profesional și tehnic

Ghidul pentru învățământul vocațional

Ghidul pentru învățământul special

Ghidurile conțin propuneri de scenarii, modul în care se vor desfășura orele, normele de igienă.

Profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare a materiei în timpul suspendării cursurilor în clase și vor putea să facă o planificare a predării în funcție de ce au putut reține elevii în timpul în care orele s-au desfășurat online, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă pentru a anunța cum va arăta noul an școlar. Abia pe 7 septembrie Institutul de Sănătate Publică va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, iar pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate.

“Am lucrat cu colegii din MEC si de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în siguranță.

Măsurile pe care le-am luat pentru noul an școlar 2020 – 2021 – am elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în școli, pe fiecare nivel și reperele pentru profesori.”, a spus Monica Anisie.

Toate informațiile privind noul an școlar 2020 – 2021 vor fi făcute publice pe site-ul educatiacontinua.edu.ro.

Sursa: digi24

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate