.

Ministerul Sănătății lucrează la listele cu populația care va fi vaccinată anti-COVID-19

Ministerul Sănătății a trimis către toate ministerele din Guvern o circulară prin care se cere ca fiecare instituție să întocmească liste cu angajații care doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-Covid care va veni în România la finalul lunii decembrie.

Într-o circulară, trimisă către ministrul Transporturilor, Lucian Bode, obținută de Digi24, se arată  că organizarea programului de vaccinare anti Covid se va desfășura în etape, în prima etapă urmând să fie imunizate mai multe categorii de bugetari, în timp ce „în ultima etapă va fi vaccinată populația generală”

Vaccinarie anti-Covid: Categoriile de personal cu prioritate:

  • personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
  • persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)
  • personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc)
  • personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
  • în ultima etapă va fi vaccinată populația generală.

Pe baza circularei primite de la ministerul Sănătății, fiecare minister a emis, la rândul lui, circulare interne prin care își anunță angajații, demnitari, înalți funcționari publici, că este deschisă lista de înscriere pentru vaccinare.

Unde va fi depozitat vaccinul de la compania Pfizer

Vaccinul celor de la Pfizer va ajunge în România undeva la finalul lunii decembrie-începutul lunii ianuarie, va fi depozitat la Institutul Cantacuzino, care este singurul ce dispune de infrastructura necesară condițiilor speciale de temperatură și stocare a vaccinului, și va fi distribuit apoi în țară cu ajutorul Armatei.

Cine va coordona campania națională de vaccinare anti-Covid19

Medicul primar dr. Valeriu Gheorghiță, de la secția de Boli infecțioase a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” a fost desemnat, marți, coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

„Am avut azi a treia sedinta pentru pregatirea campaniei de vaccinare COVID-19. Avem motive de optimism la nivel european. Dupa elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19 care va fi facuta publica saptamana viitoare, autoritatile au inceput organizarea propriu-zisa pentru implementarea strategiei. A fost desemnat coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel national Valeriu Gheorghita, medic primar boli infectioase la Spitalul Militar Central.

Vaccinarea se va face etapizat, va începe cu anumite catoegirii de populație. Va fi vorba în prima faza de personal medical, cei din grupe de risc, precum si angajati din sectoare vitale precum lucratori din transporturi, energie, furnizarea de apa si alimente./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate