.

Ministrul Educaţiei:”Până după Paște școlile sunt închise”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.

Starea de urgenţă va fi instituită pe teritoriul României de la începutul acestei săptămâni, în contextul epidemiei de coronavirus. Anunţul a fost făcut sâmbătă de preşedintele Klaus Iohannis, după ce membrii Guvernului Orban au depus jurământul de învestitură.

Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului.

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, elevii intră în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.

Starea de urgență se instituie, potrivit legii, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate