.

Ministrul Ionuț Stroe nu vrea încă revenirea spectatorilor în tribune

Cea mai longevivă competiție atletică din Europa, Campionatele Internaționale de atletism ale României a ajuns la cea de a 65-a ediție dar, din motive legate de pandemia de coronavirus, dintr-o ediție jubiliară, cu o participare internațională numeroasă, ediția din acest an a fost una fără spectacol și fără spectatori.

European Athletics, a acordat întrecerilor de la Cluj Napoca statutul de Outdoor Area Permit Meeting, dar din cauza pandemiei de corona­virus, organizarea competiţiei la nivelul impus de un astfel de statut nu a mai fost posibilă.
Florentina Marincu-Iușco, legitimată la LPS Cetate Deva, pregătită de către prof.Nicolae Alexe ,una dintre cele mai valo­roase atlete din România din acest moment, care face parte din grupul atleților români cali­ficați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor a debutat la intrenaționale cu o bună performanță. Ea a participat la două probe, triplusalt și la săritura în lungime, pe care le-a câștigat fără probleme.
În prima reuniune a întrecerilor, Florentina Marincu Iușco a câștigat proba de tri­plusalt cu o performanță care a măsurat 13,66 m și a intrat în posesia medaliei de aur a competiției. În cea de a doua zi a competiției, a câștigat medalia de aur la săritura în lungime cu 6.43 cm. Antonia Irimia (legiti­mată la SCM Deva) s-a clasat pe locul secund la săritura cu prăjina (3,20 m) , fiind întrecută de o atletă din Craiova iar junioara Elisa Xandra Enache (legitimată la LPS Cetate Deva) și-a trecut în palmares o medalie de bronz pe care a câștigat-o la săritura în înălțime.
Maria Claudia Florea, legitimată la SCM Deva și CS Ghelari, pregătită de prof. Emerson Toma a urcat pe podiumul de premiere în proba de 1500 m, cucerind medalia de bronz, ceea ce reprezintă o excelentă recompensă pentru tânăra sportivă din județul nostru, care revine în topul celor mai valoroase alergătoare de semifond din România.
O medalie de aur a câștigat și Andrei Răzvan Deliu la sări­tura cu prăjina, întrergind astfel palmaresul atleţilor hu­ne­doreni la ediția din acest a Internaționalelor de la Cluj Napoca. Să mai notăm un loc IV cucerit la de către Denisa Ioana Țibichi-CSS Hunedoara la 100 m și locul VI înregistrat de Raul Manuel Dan în proba de 1500.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate