.

Ministrul Sănătății spune că numărul de teste pentru COVID-19 a scăzut pentru că nu există cerere

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat transmiterea comunitară mare de COVID-19 prin nerespectarea regulilor de distanțare și igenă de către populație.

La Capitală, incidența de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit marți 7 la mie de locuitori, ceea ce a umplut secțiile de terapie intensivă și unitățile de primiri urgențe:

„Am cerut spitalelor din București să reevaluăm tot ce înseamnă paturile de terapie intensivă, să asigurăm și terapie intermediară, pentru a nu bloca terapiile intensive cu cazuri care necesită oxigenoterapie și care ar putea să stea în terapiile intermediare. Pe evaluările pe care le facem de aproape o lună și jumătate ne arată că mai sunt paturi libere în București, numai că fiecare dintre medici mai știu că mai au pe secția lor pacienți care pot decompensa la un moment dat, păstrează acele paturi pentru pacienții care pot decompensa.”

Ministrul Sănătății susține că numărul de testări în scădere este rezultatul unei solicitări mai mici din partea suspecților de COVID-19:

„Testele se fac după numărul de recoltări, dacă v-ați uitat a scăzut și numărul testelor la cerere, deci nu numai cele care se făceau din anchete epidemiologice sau din definiția de caz. Testele se facpe un anumit număr de recoltări, nu sunt recoltări nu sunt teste. Anchetele se desfășoară în condițiile stabilite, tot ce avem astăziîn București sunt la zi.” /www.europafm.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate