.

Mircea Moloț: „Frământați și îngrijorați, trebuie să alegem pe mâinile cui ne lăsăm viețile”

Paleta de preocupări existentă la nivelul societății în acest moment ne arată că suntem într-un vârtej social în care riscăm să ne dezorientăm și mai mult.

Părinții sunt confuzi după ce a început școala. Se gândesc dacă, plecând de acasă pentru a învăța carte, copiii lor sunt în siguranță din punct de vedere medical. Măsurile anunțate și implementate nu sunt de natură să spulbere temerile părinților și bunicilor. Totul pare mai degrabă un scenariu tipic garnizoanelor militare, un scenariu care să prezinte celor de afară că totul e bine pus la punct, există organizare. O fi, dar dacă organizarea nu este mijlocul prin care să crească gradul de siguranță medicală, să scadă riscul de infectare cu acest blestemat de coronavirus, atunci totul este un circ ieftin. Personal, îmi doresc să fie o temere neadevărată a mea.
Mediul privat este greu încercat de condițiile economice generate de pandemia SARS-CoV-2, iar criza economică tot mai mult trâmbițată, despre care se spune că va veni anul viitor, pune patronatul în fața unei perspective sumbre. Într-un astfel de context este nevoie de un dialog scurt, pentru că nu mai e timp de lălăieli, și un parteneriat sănătos și durabil prin care autoritățile să susțină economia românească, fie ea locală sau națională. Asta dacă dorim să supraviețuim ca popor.

Bătrânii se gândesc și ei în toată această tevatură dacă vor trece și mai ales câți această iarnă. Împovărați de bolile cronice, amenințați de perfidul coronavirus și limitați în adoptarea măsurilor de prevenție din cauza veniturilor mici, seniorii României tremură de emoție în fața televizoarelor încercând să găsească o urmă de speranță, citind printre rânduri știrile zilnice.
Sistemul de sănătate se târăște de la o zi la alta, pentru că oamenii – medici, asistenții medicali, infirmierele, personalul auxiliar – sunt tot mai obosiți, tot mai irascibili, tot mai solicitați să improvizeze soluții și să lase impresia că totul este bine, că situația e sub control. Nu este așa, nu avem un sistem funcțional, nu există rezerve logistice, nu există viziune de acțiune pentru situații mai serioase. Toate astea sunt cunoscute de oamenii din interior, iar această realitate obosește, epuizează emoțional personalul medical, totul având efect asupra stării generale a sănătății publice.

Peste toate acestea se suprapune campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc la sfârșitul acestei luni. Societatea românească pare prinsă cu totul în acest fenomen. Unii înjură politicienii din partidele adverse, alții înjură toți politicienii. Asistăm la o campanie electorală în care superficialitatea este adusă în prim-plan, oameni care se tem că-și vor pierde privilegiile și locurile călduțe se atacă mizerabil, se dedau la mizerii care poluează iremediabil societatea, iar fiecare mizerie aruncată azi pe piață va fi un val de mizerii data viitoare. S-au activat echipele de campanie, dar nu pentru a transmite gânduri, proiecte, programe pentru comunități, ci pentru a arăta cât de mizerabili sunt contracandidații. O astfel de abordare nu face bine nimănui, ba, mai mult, reflectă caracterul, educația și instruirea celor în cauză.

Personal, vreau să reamintesc că în perioada cât am ocupat fotoliul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara am fost preocupat, iar datele statistice evidențiază acest lucru, de dezvoltarea și deschiderea meleagurilor hunedorene către lumea civilizată. De aceea am dirijat fonduri către infrastructura rutieră, către, alimentarea cu apă și canalizare, către școli, biserici, activități sportive, pentru ecologizarea unor zone puternic poluate. Acum suntem într-un con de umbră, e nevoie să relansăm județul acesta frumos, de aceea eu vă propun să alegem cu mintea pe cei care ne vor administra viețile. Spuneau bătrânii că decât cu un prost la câștig, mai bine cu un deștept la pagubă. Am fost curios în copilărie să aflu tâlcul acestei ziceri. Cu prostul poți câștiga o dată, din întâmplare, așa cum din întâmplare poți pierde o dată dacă te asociezi cu un om deștept. Diferența, însă, este dată de faptul că deșteptul are resurse pentru a repara ceea ce a greșit, dacă a greșit, să meargă mai departe, să construiască în continuare, pe când invers…

De aceea vă propun să votați liberalii și democrații, adică ALDE, la alegerile din 27 Septembrie, atunci când trebuie să decidem de cine va depinde viețile noastre pe plan local.

Cu gânduri bune,
Mircea Ioan Moloț,
profesor,
candidat la funcția de
Președinte al Consiliului Județean Hunedoara

 Material comandat de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor-ALDE; CUI mandatar financiar coordonator 21200063. Executat de ACCENT MEDIASRL

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Tineti aproape !

    Un vartej social si nu numai…. Un vartej din care Romania ar putea sa nu mai iese intreaga !

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate