.

Municipiul Hunedoara cumpără 4.500 de tablete pentru școala online

Situația actuală a făcut ca toate școlile să fie închise, cel puțin pentru următoarele 30 de zile. Din păcate, pentru mulți copii din toată țara, acest lucru a însemnat că nu au mai avut acces la educație. În Hunedoara, ne-am mobilizat pentru a dota absolut toate unitățile de învățământ primar, general și liceal cu tablete, pentru ca niciun elev să nu aibă de suferit mai mult decât au cu toții de suferit din cauza izolării.

Astfel, în cadrul ședinței de consiliu local care a avut loc astăzi, am supus la votul consilierilor un proiect de hotărâre intitulat „EDUCAȚIE ONLINE ÎN MUNICIPIUL HUNEDOARA”, prin intermediul căruia vom achiziționa un număr total de 4.587 de tablete școlare cu abonament la Internet, 367 de laptopuri, 78 de sisteme complete (all in one), 55 de camere web, 72 de camere web pentru conferințe, 37 de proiectoare, 19 ecrane de proiecție, 155 de table interactive, 47 de routere wireless și 244 de tablete grafice.  Acest proiect, odată aprobat, urmează să fie finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC). Valoarea totală este de 10.383.757,62 lei (TVA inclus).

Prin intermediul proiectului vor fi achiziționate echipamente mobile IT/ echipamente/ dispozitive IT pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Hunedoara, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Liceul Tehnologic „Matei Corvin”, Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 2. Astfel, pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, aceștia vor fi dotați cu tablete școlare iar cadrele didactice și clasele cu echipamente și dispozitive IT, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura în bune condiții, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

„Amenințarea extinderii numărului de îmbolnăviri a dus la necesitatea pregătirii unităților de învățământ pentru scenariul în care toți elevii și toate toate cadrele didactice, precum și activitatea managerială, se vor desfășura în mediul electronic, online. Suntem deja în scenariul roșu și toate școlile își desfășoară activitatea didactică online, de aceea considerăm că este de datoria noastră să asigurăm elevilor din municipiul Hunedoara suportul pentru desfășurarea cursurilor fără probleme și fără cheltuieli adiționale din partea părinților. Astfel, fiecare elev va primi o tabletă conectată la Internet, ca să aibă cu toții acces la educație. Accesul la educație este, până la urmă, un drept fundamental. Eu mă bucur că am putut găsi finanțare europeană pentru aceste tablete. Sunt familii cu mai mulți copii, unde posibilitățile părinților sunt depășite, pentru că este clar că dintr-un salariu sau două nu poți asigura, dintr-un foc, tablete sau laptopuri pentru toți copiii”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara și inițiatorul acestui proiect de hotărâre.

Tot în cadrul ședinței de joi, consilierii locali din municipiul Hunedoara au votat proiectul privind rectificarea bugetului local al municipiului Hunedoara pe anul 2020. În urma acestei rectificări bugetare, unităților de învățământ preuniversitar de stat li se alocă sumele necesare până la finele anului pentru naveta cadrelor didactice, pentru bursele elevilor, dar și pentru diverse reparații și acoperirea cheltuielilor de funcționare. Totalul sumelor acordate este de 332.830 lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate