.

Muzeul Textilelor din Băiţa

Există un loc, într-o comună în județul Hunedoara, care are multe lucruri în comun cu celebrul Muzeu Metropolitan de Artă din New York. Mai exact, peste 1.800 de obiecte expuse la Muzeul Textilelor din Băița.

Acestea provin din donația făcută doamnei Florica Zaharia, hunedoreancă născută în Băița,de această prestigioasă instituție de artă, în care domnia sa aprofesat timp de 30 de ani.

Pe lângă aceste obiecte, colecția privată a Muzeului Textilelor cuprinde 12.000 de piese și instrumentar textil din toată lumea, acumulate pe parcursul a 40 de ani, prin eforturilor familiei Zaharia.

Făcând o vizită la acest muzeu aparte, veți pătrunde într-o lume colorată, ce vă dezvăluie mesaje ascunse în fiecare împletitură sau cusătură.

Planificați-vă o excursie de redescoperire a Țării Zarandului, pentru a vedea și alte atracții inedite ale județului Hunedoara: Muzeul Aurului de la Brad, Podul Natural de la Grohot, Casa Căutătorului de Aur de la Stănija, Panteonul Moților de la Țebea, Mănăstirea Crișan și multe, multe altele. Vă puteți găsi inspirația răsfoind ghidul turistic digital, ce poate fi descărcat gratuit de aici:

Magazin Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.schubertundfranzke.cityapp.hunedoaracounty&hl=ro

AppStore:https://appadvice.com/app/discover-hunedoara/1480668381

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Mihai Simionescu

    Nu de mult, am ascultat un interviu acordat de Doamna Florica Zaharia unui post de radio din tara, Radio Cultural daca nu gresesc. Am fost impresionat si mi-am promis sa vizitez cat mai curand muzeul de la Baita. Cu atat mai mult dupa ce am vazut articolul pentru care felicit ziarul “accentmedia.hd” si pe patronul sau, Dl. Cornel Poenar. Cu adanca recunostinta pentru ceeace fac le urez tuturor Sanatate si succes in continuare.

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate