.

Natalia Intotero: Obiectivul PNL: alegeri şi atât

La sfârșitul anului trecut, PNL a preluat guvernarea. De atunci, au avut un singur obiectiv: alegerile ce vor urma. Mai întâi, sperau să forțeze alegerianticipiate. Nu le-a ieșit. Acum, se gândesc la alegerile locale și parlamentare din toamnă, iar guvernarea și binele cetățenilor români au rămas în plan secund.

Un lucru este clar, Guvernul Orban este consecvent și merge pe ideea „principii puține și simple”. Primul și cel mai des auzit principiu: alții sunt de vină pentru tot. Nu necesită explicații, îl știm cu toții. Al doilea principiu: analizăm, analizăm, analizăm. Problema este că, până ajunge Guvernul PNL să ia o decizie, e mult prea târziu. De exemplu, redeschiderea școlilor. În timp ce multe țări din Europa deja se pregătesc intens pentru începerea noului an școlar, Guvernul Orban încă„analizează”. Al treilea principiu: orice s-ar întâmpla, ei nu dublează alocațiile. La începutul anului, au prorogat Legea pentru 1 august. Acum, au decis să eșaloneze dublarea pe mai mulți ani. Probabil că, în câteva luni, dacă mai rămân la guvernare, vor anula mărirea alocațiilor cu totul.

Ca să fie clar, PSD va respinge Ordonanța de Urgență a Guvernului PNL și va vota pentru dublarea alocațiilor! De ce? Nu numai pentru că așa este corect pentru copii, mai ales în aceste vremuri tulburi, ci și pentru că atât Consiliul Legislativ, cât și Ministerul Justiției spun că demersul PNL este neconstituțional.

În ce privește redeschiderea școlilor, PNL trebuia să ia o decizie de mult. În loc să se se lamenteze, ar trebui să ia exemplu de la celelalte state europene. În Italia, de exemplu, școala va începe pe 14 septembrie, iar guvernul a intrat deja în pregătiri intense. Danemarca a început deja școala. Olanda, Finlanda, Marea Britanie, Franța, Belgia, Polonia știu exact când și cum vor deschide școlile. Guvernul PNL ce mai așteaptă?

Se pare că, în afară de alegeri, pe cei de la guvernare nu îi mai interesează nimic, iar cei mai mari pierzători din acest joc politic liberal sunt copiii.

Natalia-Elena INTOTERO   

Deputat PSD Hunedoara

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Ghinion pentru noi

    Gresiti Doamna ! Il subestimati grav pe Sica-Mandolina acest inlocuitor al lui Cartu-Selfie man. Obiectivul lui de suflet este aprovizionarea barului din cabinetul Primului Ministru cu bauturi mai fine, originale, nu falsificate cum a baut pana cand a ajuns Prim Ministru. Al doilea obiectiv prioritar este schimbarea maimutei pe care o plimba prin targuri cu blonda Raluca. Ca maimuta avrea prea multa personalitate si-l cam lua la misto !
    Ce ghinion pe noi ca Primul Ministru al acestei tari nu este decat o marioneta actionata printr-o telecomanda cu butoanele in bucataria Doamnei Carmen….

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate