.

Note mari la examenul de definitivat al profesorilor

Peste 71% dintre cadrele didactice din judeţul Hunedoara care s-au înscris, în această vară, la examenul naţional de definitivat au reuşit să promoveze acest test la sesiunea din luna iulie, relevă rezultatele finale publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, din totalul de 84 de candidaţi cu note la proba scrisă, 60 au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen.

În această sesiune, 100 de candidaţi din judeţul Hunedoara s-au înscris la proba scrisă a examenului de definitivat, pe 22 iulie. La examenul scris s-au prezentat 90 de candidaţi, dintre care şase s-au retras din diverse motive, iar unul a fost eliminat pentru fraudă şi tentativă de fraudă.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină cel puţin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

În urma acestui examen, cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional, a precizat ISJ Hunedoara.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate