.

Noua Secție Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Deva – finalizată și funcțională

Relocarea Secției Cardiologie într-un spațiu mult mai generos (în locul fostei secții ATI) a fost posibilă prin programul de reparații capitale finanțat de Ministerul Sănătății. Lucrările începute în urmă cu mai bine de un an s-au finalizat, iar secția și facilitățile sale sunt de ultimă oră.

Pacienții cu afecțiuni cardiace au la dispoziție 30 de paturi pentru spitalizare, 10 paturi pentru ATI cardiologie și paturi pentru internări de o zi, în saloane cu două și trei paturi, dotate cu grup sanitar propriu și mobilier nou. De asemenea, secția cuprinde spații pentru investigații imagistice, cabinete pentru consultații, cabinete pentru medici și asistente, oficii, grupuri sanitare.

În continuare, Consiliul Județean Hunedoara în administrarea căruia se află Spitalul Județean de Urgență Deva are planuri mari pentru extinderea serviciilor medicale oferite de Secția Cardiologie. Din bugetul județului, CJ Hunedoara a alocat deja 603.006,70 lei pentru amenjarea Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC), un compartiment de terapie intensivă cu o capacitate de 12 paturi. Odată cu amenajarea acestui spațiu, va fi dezvoltată și gama de servicii medicale prin organizarea activității de cardiologie intervențională (angiografie și montare stenturi). Prin organizarea acestui compartiment va fi redus și riscul de deces al pacienților aflați în stare critică.

”Important e să avem continuitate, în așa fel încât preocuparea să rămână constantă pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare. În ultimii ani ne-am concentrat pe acest aspect, astfel încât pacienții să fie tratați bine, să se bucure de condiții decente pe parcursul internării și să nu mai fie nevoiți să apeleze la spitalele din centrele universitare”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara la finalul vizitei întreprinse în Secția Cardiologie.

La Spitalul Județean de Urgență Deva se apropie de final și amenajarea Secției Pediatrie. Construirea secției prin supraînălțarea cu un etaj a corpului administrativ a fost posibilă la inițiativa și insistențele echipei care a venit la conducerea Consiliului Județean Hunedoara în vara anului 2016.

Mai trebuie precizat că, proiectul de reparații capitale a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost demarat în 2009 la inițiativa medicului Ioan Demeter (pe atunci director al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara) și a deputatului de Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate