.

O locomotivă a luat foc între Merişor şi Băniţa

Locomotiva tracta 40 de vagoane cisternă goale.

Incidentul a avut loc la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, iar flăcările au afectat o locomotivă electrica Tip EA de 125 tone.
”Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Petroşani au intervenit cu 2 ofiţeri, 20 subofiţeri , 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autosanitare SMURD şi 1 echipaj CBRN. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, intervenţia fiind dificilă, implicand realizarea unui dispozitiv de stingere pe circa 700 metri lineari”

În urma evenimentului a fost restricţionat traficul feroviar in zona, fiind afectate 7 trenuri de marfa si un tren calatori, stationat in gara din Petrosani- trenul interregio 1835, cu 30 pasageri.
S-a reușit localizarea și lichidarea incendiului in limitele găsite, evitandu-se dezvoltarea si propagarea la vagoanele cisternă precum și pericolul unor explozii. In urma evenimentului nu au fost inregistrate victime.

Incidentul a avut loc la miezul nopții și, din cauza pericolului major, la nivel ISU Hunedoara a fost activată grupa operativă. În plus, Prefectul județului a dispus activarea Centrului Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei, cu reprezentanti din cadrul IJJ, IPJ, Serviciului Politie Transport Feroviar si Regulator circulatie CFR./fB ISU Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate