.

Obiectivele candidaţilor Partidului România Mare, pentru alegerile parlamentare din 06 decembrie 2020.

  1. În ceea ce priveşte situaţia economică a ţarii si în particular a judeţului nostru, dorim să impunem elaborarea şi realizarea unui program concret de redresare şi progres. Trebuie renunţat la abordarea superficială şi dependenţa de factori intâmplători a creşterii finanţării economiei, a relaţiilor externe şi a gradului de ocupare a forţei de muncă.
    Concomitent trebuie să impunem o politică socială coerentă încât să realizam depaşirea traiului sub nivelul sărăciei care există pe întreg teritoriul ţării : orice om trebuie să aibă un loc de muncă, o locuinţă decentă şi posibilitatea de a-şi creşte copiii in condiţii bune.
    Considerăm că este necesar să se depaşească acele elemente negative care au ieşit la suprafaţă în perioada de criză sanitară şi să definitivăm un sistem de sănătate gratuit împreună cu un sistem de invăţământ dedicat educaţiei de nivel superior al noii generaţii. În acelaş mod se impune reviziuirea întregului sistem de salarizare şi asigurări sociale încât românii să beneficieze de venituri decente, de o pensie care să le garanteze un trai decent.
    2. Revizuirea sistemului de taxe şi impozite care în prezent este excesiv de stufos şi nedrept faţă de marile categorii de contribuabili.
    3. Se impune o îmbunătăţire a administraţiei centrale şi locale în sensul eliminării birocraţiei excesive. În acest fel insăşi structura aparatului administrativ şi a unităţilor teritoriale va putea fi dimensionată la un nivel satisfăcător.
    4. Să contribuie la imbunătăţirea legislaţiei adoptate până în prezent şi la elaborarea unor legi, care să completeze lacunele evidente ale reglementărilor în vigoare. Legile vor trebui astfel alcătuite, încât să rezulte acte normative pe inţelesul tuturor cetăţenilor. În plus, considerăm că publicaţia Monitorul Oficial să fie la îndemâna cetăţeanului prin reţeaua de distribuire a presei şi prin gratuitatea acestuia.
    5. În vederea asigurării egalităţii de şanse la toate alegerile, trebuie impusă obligativitatea pentru candidaţii aflaţi în funcţie ca la o anumită dată înaintea începerii campaniei electorale să demisioneze din acele funcţii publice. În acest fel se vor evita acele situaţii frecvente în care mijloacele financiare şi structurile statului să fie folosite pentru interesele respectivilor candidaţi.
    6. O altă dispoziţie care trebuie impusă este eliminarea inegalităţii şi discriminării la obţinerea finanţării partidelor şi candidaţilor în raport cu numărul de mandate avute în legislaţia anterioară.
    7. Legiferarea dispoziţiei ca pentru participarea în calitate de candidat a unei persoane la oricare dintre alegeri, acea persoană să aibă cetăţenie română.
    8. Voi milita pentru ridicarea la un nivel superior egal cu a celor mai prospere zone a localităţilor şi altor unităţi teritoriale, care din motive ecomomice şi chiar politice sunt neglijate de actualele foruri legislative şi administrative.
    În ceea ce priveşte judeţul Hunedoara, avem în vedere, o schimbare radicală în privinta politicii aferente Văii Jiului.Consideram că acest teritoriu bogat în frumuseţi naturale şi istorie are potenţialul devenirii unui adevărat paradis turistic şi că însăşi bogăţiile pe care le ofera natura, pot fi valorificate la un nivel superior.

Mihăiescu Cornel Gavrilă,
Preşedinte PRM Hunedoara,
Candidat pentru Camera Deputatilor

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate