.

Olimpice: Amânarea Jocurilor Olimpice costă CIO 800 de milioane de dolari

Președintele CIO, Thomas Bach, a anunțat cifra estimativă în ce privește împingerea ediției Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru anul viitor, într-o întrunire online a Comitetului Executiv.

Aceasta estimare arată că forul olimpic va cheltui circa 800 de milioane de dolari în urma amânării JO de la Tokyo pentru 2021, din care 150 de milioane vor reprezenta un ”pachet de sprijin” pentru mișcarea olimpică, mai exact împrumuturi pentru federații internaționale și comitete olimpice naționale. Este pentru prima dată când CIO face publice asemenea date.
Federațiile internaționale cu sediul în Elveția pot aplica pentru împrumuturi refinanțate, ca parte dintr-o înțelegere între CIO și programul de sprijin al Guvernului elvețian, în plus față de finanțarea aprobată de Comitetul Executiv. Fiecare dintre părți va acoperi 50 la sută din fonduri.
Alte 32 de federații, cu sedii în alte țări, pot primi bani din pachetul CIO, informează insidethegames. Restul de 650 de milioane de dolari vor merge spre organizarea Jocurilor în 2021, restul cheltuielilor urmând a fi suportate de Japonia, în baza contractului semnat cu CIO în 2013.
Bach a refuzat să comenteze sugestiile recente că JO, amânate pentru 23 iulie-8 august 2021, nu vor putea avea loc dacă nu se descoperă până atunci un vaccin contra virusului SARS-CoV-2. „Noi muncim acum cu angajament total pentru succesul ediției de la Tokyo, pentru a avea aceste Jocuri într-un mediu sigur pentru participanți. Mai avem un an și două luni până la start, nu ar trebui să hrănim speculații asupra a ceea ce va fi”, a declarat președintele CIO.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate